Cròniques cantera

El filial del RCD Mallorca acaba l'any amb victòria

El conjunt vermell gana a l'Inter Ibiza i és més líder de Tercera

El RCD Mallorca B va guanyar en l'últim partit de l'any a l'Inter Ibiza a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio (3-0). Els de Julián Robles van sumar de tres gràcies als gols de Valverde, Ibra i Albín. Amb aquesta victòria ja són 15 partits seguits sense perdre, 14 partits guanyats i un empat per al líder de Tercera Divisió. Mancant una jornada perquè acabi la primera volta, el filial vermell avantatja al segon classificat, el CD Llosetense, en 13 punts.

Per a la jornada 20 de la Tercera Divisió, Julián Robles va haver de realitzar ajustos en l'onze incial a causa de les baixes. L'última, la lesió del capità, Jaume Tovar. Amb això i amb el bon ritme que va plantejar l'Inter Ibiza, el RCD Mallorca B va sortir al camp amb dubtes i sense l'opció de trobar el seu joc. Els eivissencs van estrènyer i van intentar sorprendre la porteria d'Álex Quevedo amb trets de llarga distància. Passada la mitja hora, Julián va realitzar dos canvis i, amb això, un canvi de sistema que va permetre al filial generar més amplitud per les bandes que finalment van decantar el partit.

Fins al 38 van haver d'esperar els locals per a perforar la porteria d'un Valentín que no havia hagut d'intervenir. David Valverde va finalitzar una bona carrear de Javi Llabrés per l'esquerra després d'una bona triangulació pel costat esquerre. L'amplitud i la importància dels extrems que buscava Julián Robles va arribar en forma de gol mallorquinista. Abans d'arribar al descans va arribar el segon i d'una forma molt similar. En aquest cas van ser Montalbán i Ibra Diabaté els protagonistes. El '10' va conduir per l'esquerra i va servir al de Costa d'Ivori perquè anotés el seu novè gol en lliga.

En la segona part, el RCD Mallorca B va sortir amb més tranquil·litat, però amb la necessitat de trobar el tercer per a sentenciar el partit. Els locals mantenien la possessió, mentre que els visitants aguantaven i esperaven a recuperar la possessió per a sortir a la contra. En el 17 de la segona part, Tomás va tocar la pilota amb la mà dins de l'àrea i l'àrbitre va assenyalar penal. Un llançament des dels onze metres que va transformar Javier Albín. El tercer gol va donar tranquil·litat a un RCD Mallorca B que acaba l'any com a líder en solitari de Tercera.

RCD Mallorca B: Álex Quevedo, Miguel, David López (71'), Gayà, Montalbán (78'), Albín, Torregrosa (34'), Jaime de Las Marinas, Javi Llabrés, Ibra Diabaté, Elías (34')

Suplents: Elías R, Valverde (34'), Quiros (71'), Marc Carmona (34'), Marcos Fernández (71'), Pablo Gálvez (78'), Pau Mascaró

Gols: Valverde, 1-0 (38'); Ibra Diabaté, 2-0 (43'); Javier Albín, 3-0 (63')