El RCD Mallorca cau davant l'FC Barcelona

Els vermells van perdre per la mínima en l'última trobada de la primera volta

l RCD Mallorca no va poder davant l'FC Barcelona en el qual va ser el primer partit del 2022. Els de Luis García Plaza van perdre per la mínima (0-1) davant els culers que van sumar de tres gràcies a un gol de Luuk De Jong al caient del descans. Aquest partit també va ser l'últim de la primera volta en la qual els vermells van aconseguir 20 punts.

Abans de l'inici del primer partit de l'any, el RCD Mallorca va celebrar l'acte de presentació del mural en homenatge al màxim golejador històric del club, Samuel Eto'o, qui també va realitzar el servei d'honor. Després, es va guardar un minut de silenci en memòria de tots els aficionats mallorquinistes que van perdre la vida en el 2021, especialment per Miquel "Barralet", president de la Federació de Penyes del RCD Mallorca.

Amb la pilota ja en moviment, van ser els visitants els que van entrar millor al terreny de joc. En les botes de Nico i el jove Ilias van arribar els acostaments més perillosos. Els de Xavi Hernández controlaven la pilota, mentre que els vermells aguantaven i buscaven sortir a la contra amb accions individuals de Kang-In Lee i Dani Rodríguez. Quan el conjunt mallorquinista semblava estrènyer més va arribar el gol culer. Al caient del descans, Luuk De Jong va rematar de cap un centre de Mingueza des de la dreta per a avançar als visitants.

El 0-1 va ser el marcador amb el qual es va arribar al descans. Els segons 45 minuts van començar millor per als vermells que van fer un pas endavant fins a tancar als cules en el seu camp. Battaglia i Ángel van protagonitzar una de les millors jugades per al RCD Mallorca, però la falta de punteria i precisió van evitar el punt de l'empat. Qui també el va evitar va ser Ter Stegen que, al final del partit, va treure una mà miraculosa per a evitar el gol de Jaume Costa. El lateral esquerre va rematar de primeres un gran centre de R. de Galarreta. El 0-1 va ser el resultat final del primer partit de l'any.

RCD Mallorca: Manolo Reina, Maffeo, Russo, Valjent, Jaume Costa, Battaglia (83'), Baba (60'), Kang-In Lee (70'), Antonio Sánchez (70'), Dani Rodríguez, Ángel (60')

Suplents: Ferran Quetglas, Leo Roman, Sastre, Olivan, R. De Galarreta (60'), Mboula (70'), Salva Sevilla, Abdón (83'), Sedlar, Fer Niño (60'), Gayà, Llabrés (70')

FC BarcelonaTer Stegen, Araujo, Piqué, Eric García, Mingueza (75'), Riqui Puig, Nico (70'), Frenkie de Jong, Ilias (80'), Luuk de Jong, Jutglà

Suplents: Neto, Peña, Lenglet (75'), Umtiti, Sanz (70'), Comas, Guillem Jaime, Estanis (80'), De Vega, Mika

Gols: Luuk de Jong, 0-1 (44')