Cròniques cantera

El RCD Mallorca B venç al CD Eivissa Islas Pitiusas i jugarà la final per ascendir a 2ªB (0-1)

Els vermells guanyen als eivissencs en el Poliesportiu Municipal de Santanyí gràcies al gol de Jaume Tovar en la primera meitat

El RCD Mallorca B guanya al CD Eivissa Islas Pitiusas i certifica la classificació per a la final d'ascens a Segona Divisió B. El partit s'ha decidit amb un gol de Jaume Tovar en la primera meitat i, després de quedar-se amb un jugador menys, el filial vermell ha aguantat i ha tingut alguna ocasió per a sentenciar el partit.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de totes les persones mortes durant la pandèmia pel Covid-19. Els primers minuts de partit han estat de molt de ritme. Bones combinacions i molta intensitat per part de tots dos equips, però sense arribar a crear ocasions de perill. En el minut 6 ha arribat el primer tret entre els tres pals per als vermells. Carlos ha agafat una pilota prop de la frontal de l'àrea i, després d'un tret centrat, Marcos ha detingut sense problemes.

En el minut 12, el migcampista del RCD Mallorca B, Óscar ha disparat des de la frontal i la pilota ha colpejat en el pal. En els següents minuts els de Julián Robles han dominat la pilota, però sense crear perill sobre la fiqui rival. Després de la pausa d'hidratació i a pilota parada han arribat, de nou, els acostaments vermells. En el minut 43 ha arribat el primer gol del partit. Tovar ha marcat el seu tretzè gol de la temporada després de rematar de cap un gran centre d'Ocaña amb l'exterior del peu. Amb el gol del filial vermell s'ha arribat al descans del partit.

Els segons 45 minuts han arrencat amb un ritme i una intensitat molt parella a la de la primera. Llargues possessions i molta igualtat en els primers minuts de la segona meitat. En el minut 55, el porter del filial vermell, Jesús ha hagut d'intervenir per a atrapar la pilota després d'un potent tret de Terán. Dos minuts després, Bala ha enviat una pilota al pal després d'una rematada al qual el porter del RCD Mallorca B no ha arribat a buidar. En el minut 65, Montalbán ha recuperat una pilota en la frontal, però el porter eivissenc ha buidat.

En el minut 68, el RCD Mallorca B s'ha quedat amb un jugador menys després que l'àrbitre ensenyés la segona targeta groga a Parra. Amb l'expulsió, els eivissencs han pres el control de la possessió, però sense ocasions clares de gol. Mentrestant, els de Julián Robles aprofitaven les pèrdues per a realitzar contraatacs amb Tovar en la punta d'atac.

En el tram final de partit, el CD Eivissa Islas Pitiusas tenia el control, però en les botes de Dani ha arribat l'ocasió més clara. En el minut 90, el davanter vermell ha regatejat a dos defenses eivissencs i el porter ha desviat a servei de cantonada. El partit ha acabat amb un centre a l'àrea per als eivissencs, però la rematada ha sortit desviat. Amb l'ocasió local ha acabat el partit i el RCD Mallorca B s'ha classificat per a la final en el playoff d'ascens a Segona Divisió B.

RCD Mallorca B: Jesús, Parra, Ocaña, Gayà, Andreu, Thomas (81’), Montalbán, Óscar (81’), Tovar (81’), Carlos (68’), Karim (62’)

Suplents: Enric (62’), Elías, Dani (81’), Alberto (68’), Albín (81’), Iván, Jaime (81’), Fran, Fode

CD Ibiza Islas Pitiusas: Marcos Contretas, Enric, Pau, Losada (82’), Cala, Bala (62’), Terán, Dailos, Colau, Ismael, J. Gómez (45’)

Suplents: Rafa, Dani, Kike, Gorka, Arias (62’), Solano (82’), Moreno, Melo (45’), Nofre

Gols: Tovar, 0-1 (43’)