Skip to main content
Varis

El RCD Mallorca anuncia un acord estratègic amb Grup Schwarz

Les companyies del grup alemany, PreZero i XM Cyber, acompanyaran al club en la seva gestió sostenible del reciclatge i la millora de la ciberseguretat

El RCD Mallorca, en col·laboració amb PreZero i XM Cyber, companyies pertanyents al grup Schwarz, estableixen les bases per a un ús més sostenible dels recursos en l'esport i de la ciberseguretat en el futbol professional espanyol. La col·laboració no té precedents en LaLiga i persegueix l'objectiu de convertir L'Estadi Mallorca SON Moix en el primer estadi residu zero d'Espanya. Aquesta col·laboració a llarg termini també busca conscienciar als aficionats del RCD Mallorca sobre la importància de l'economia circular i la ciberseguretat.

A través d'aquest acord de cooperació, el RCD Mallorca serà el primer equip de LaLiga a implantar aquests plans de transformació. LaLiga proporciona als seus clubs associats recursos financers per a projectes d'infraestructures, gran part dels quals es destinen a la sostenibilitat i la digitalització.

El futbol uneix esforços cap al residu zero
PreZero, un dels principals proveïdors de serveis mediambientals d'Europa, optimitzarà la gestió dels residus del RCD Mallorca. PreZero i el club balear han decidit abordar l'objectiu del residu zero i promoure un consum més sostenible dels recursos en l'esport.

"Volem aprofitar junts les nostres fortaleses i servir d'exemple per a un consum de recursos més responsable, tant per a l'esport com per a la societat", explica Wolf Tiedemann, conseller delegat de PreZero Internacional. "Ens enorgulleix començar a col·laborar estretament amb el RCD Mallorca. Juntament amb el club i els seus abonats i aficionats, volem conscienciar sobre l'economia circular i, per tant, sobre la conservació dels recursos naturals".

L'objectiu és evitar i reduir la generació de residus en l'estadi del club mallorquí i crear oportunitats per a la reutilització i el reciclatge. L'illa de Mallorca, els objectius mediambientals de la qual es troben entre els més ambiciosos d'Europa, és un lloc idoni per definir nous estàndards mediambientals en l'esport. "Aquest acord és un punt de partida en el camí cap al residu zero per al futbol professional a Espanya", afirma Gonzalo Cañete, conseller delegat de PreZero a Espanya i Portugal. "Compartim amb el RCD Mallorca el seu compromís de convertir-se en un referent mundial en sostenibilitat mediambiental per a tota la indústria de l'esport".

Defensa sòlida fins i tot en el ciberespai
A més de la seva col·laboració en la gestió del reciclatge, el RCD Mallorca també utilitzarà la solució de ciberseguretat de XM Cyber, filial de Schwarz Digits, la divisió informàtica del Grup Schwarz. "Els clubs de futbol gaudeixen d'una gran confiança per part dels seus socis i aficionats, que els proporcionen dades personals i, sovint, interactuen entre ells amb molta freqüència, també a través de mitjans digitals", explica Rolf Schumann, co-conseller delegat de Schwarz Digits. 

"Una protecció apropiada de les dades confidencials i de tota la infraestructura informàtica resulta essencial per a mantenir aquesta confiança. Per això, estem encantats que el RCD Mallorca concedeixi a aquest assumpte la importància que requereix. Amb XM Cyber, el club ha fet un fitxatge estel·lar per a la defensa digital". El sistema CTEM (Continuous Threat Exposure Management, gestió contínua de l'exposició a amenaces) de XM Cyber permetrà que el RCD Mallorca vigili contínuament la seva infraestructura informàtica per a detectar possibles punts febles. Aquesta solució també prioritza les vulnerabilitats en funció de la seva criticitat, fins i tot en entorns híbrids, amb el que s'estalvien recursos i es crea un nou nivell de ciberseguretat.
 
"Estam encantats d'anunciar aquesta col·laboració estratègica amb el Grup Schwarz i que PreZero i XM Cyber es converteixin en col·laboradors oficials del RCD Mallorca. El nostre club està immers en un important procés de creixement i internacionalització i aquest acord suposa un altre gran pas en el nostre camí. Aquesta aliança demostra que el RCD Mallorca està fent les coses bé i que atreu l'interès d'importants entitats internacionals. La col·laboració a llarg termini suposarà l'inici d'un camí comú en les àrees de conservació de recursos, gestió de reciclatge i seguretat digital", explica Andy Kohlberg, president del RCD Mallorca.
 
© Schwarz Unternehmenskommunikation/RCD Mallorca