Skip to main content

Javier Aguirre: "D'inici anam amb la intenció de guanyar"

L'entrenador del RCD Mallorca ha comparegut aquest dissabte en la roda de premsa prèvia a la jornada 33 davant el Cádiz.

Javier Aguirre, entrenador del RCD Mallorca, ha comparegut aquest dissabte en roda de premsa en la prèvia de la jornada 33 enfront del Cádiz CF (Diumenge, 28 d'abril, a les 14 hores en l'Estadio Nuevo Mirandilla).

Com arriba l'equip: Si em preguntes el dimarts, t'hagués dit que liquidats perquè la derrota a Sevilla va ser molt dolorosa. Ara estam perfectament recuperats. Va ser un pal dur, però se'ns presenta una segona oportunitat magnífica per ampliar l'avantatge amb el descens. Perdem a Copete perquè, a part de grogues, va tenir un problema en el turmell. D'altra banda, estam tots sans.

Ficar-se en problemes: Em costa parlar de supòsits, però si nosaltres no som capaços de sumar i ho fa el rival, per descomptat que ens posam en una zona més perillosa. Però nosaltres anam amb la intenció de sumar, de fer un bon partit, que s'acaba LaLiga i que no estam ni molt menys salvats.

Missatge als seus futbolistes: El missatge és el mateix que davant qualsevol rival. La nostra intenció és guanyar, després segons va el partit pots manejar els temps, els canvis... Pots veure que igual l'empat et convé, pots arriscar menys perquè vas guanyant, arriscar més perquè vas perdent... D'inici anam amb la intenció de guanyar. Estam mentalment recuperats i físicament hem entrenat bé. Vàrem jugar el dilluns, però no per això podem dir que estam fatigats. No tenim ansietat, sinó moltes ganes que arribi el partit.

Empatar o guanyar, resultats positius: Tinc en compte el supòsit, però no hem d'especular perquè no sempre resulta bé. Quan surts a empatar un partit, generalment perds. Si després el partit es dona i falten 10 minuts, vas empatant i et serveix, guardes una mica la roba. Però d'inici no podem calcular empats, reconeixent que ens beneficia.

Muriqi: Cada setmana vaig parlant amb els jugadors. He parlat amb ell, però no precisament per la falta de gol. Crec que ell fa el correcte, el que passa és que Ramos hàbilment va cap a la línia. O el tir al pal de Radonjic. Van ser millors i ens van guanyar, però de cara a gol estam malament i de dolentes. No hem pogut reflectir en el marcador el bon joc que tenim al llarg d'uns certs partits. Però no és cosa solament dels davanters. El treball ofensiu recau en l'entrenador i en tota la plantilla.

Cádiz: Esper el mateix que va venir a jugar aquí. Ells en el seu camp, amb la seva gent, competeixen molt bé. Són forts en el joc aeri, arriben molt per fora, posen molts de centres, ocupen molt bé l'àrea, guanyen segones jugades... Saben al que juguen i la nostra labor és tractar de neutralitzar-los i jugar amb personalitat.

Gestió de jugadors: Aquesta és la labor de l'entrenador. La presa de decisions que afecten tercers és el més dolorós perquè són 24 jugadors i només tries a 11. Els altres 13 no ho estan passant bé. Encara que guanyi el teu equip, si no jugues ni un minut, et costa. Som un equip i vas vencent el dol que portes dins, però no és fàcil. La labor de l'entrenador en aquest sentit és la més complicada: triar i elegir bé.

Parlar amb la direcció esportiva: La meva relació la direcció esportiva és fantàstica. Abans i després de cada partit parlam cinc minuts. No hi ha hagut res especial en aquests dies. Ho prenc amb molta naturalitat tot.

Àrbitres: Samu va veure una groga en l'últim partit per parlar i ell argumenta, ensenyant-me la imatge, que ell li reclama a l'àrbitre, després es gira i es va i que l'àrbitre va anar per ell. Em deia que li va provocar, però li vaig dir que ha de ser més intel·ligent i tenir més cap fred. No soc de parlar dels àrbitres. Em dona exactament igual perquè no puc fer res. La sort i l'àrbitre no entrenen amb jo.