Triomf (0-3) a Burgos i a vuitens de final

Els gols de Gio González, Larin i Abdón segellen la classificació del Mallorca en la Copa del Rei

El RCD Mallorca s'ha classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei després d'imposar-se 0-3 al Burgos CF en El Plantío gràcies als gols de Gio González, Cyle Larin i Abdón Prats.

L'equip de Javier Aguirre va sortir des d'un primer moment molt ficat i intens i va avisar desde el minut 8, amb una bona rematada de cap de Siebe Van der Heyden que es va topar amb el travesser.

El conjunt mallorquinista va buscar en tot moment dificultar la sortida de pilota del Burgos amb pressió avançada, al mateix temps que es mostrava molt seriós en tasques defensives davant algunes de les temptatives dels locals. Per exemple, David López, que debutava com a titular amb el primer equip, va estar providencial davant un centre perillós des del sector destre. Poc més tard va haver de ser Dominik Greif, que va protagonitzar un partit molt segur, el que va fer una bona intervenció davant un xut de Raúl Navarro des de fora de l'àrea.

El Mallorca portava generalment el pes d'un partit igualat i disputat, i tractava d'acostar-se amb perill a l'àrea contrària. No obstant això, també avisava l'elenc burgalès, que en el 38', mitjançant un tret amb molt mala intenció d'Álex Bermejo, va tornar a provar a Greif. En els primers 45 minuts no s'anava a moure el marcador, amb el que es va arribar al descans amb 0-0.

El segon temps va acabar estant marcat per l'efectivitat dels d'Aguirre, que van saber resistir davant les aproximacions del Burgos. I és que els locals van tornar molt intensos del pas per vestuaris, però qui s'anava a acabar avançant anava a ser el Mallorca. En el minut 62, Darder va posar una pilota penjada des de l'esquerra. L'esfèric, després de tocar en un defensor, va arribar a la posició de Gio, que amb una gran volea creuada va batre a Badiashile.

El 0-1 va fer que els de Jon Pérez Bolo es bolquessin més en la porteria de Greif, que continuava mostrant-se molt segur al costat de la resta de l'entramat defensiu mallorquinista. A més, deu minuts més tard del primer gol va arribar el segon: els visitants van forçar un error en la sortida de pilota del Burgos, la pilota li va arribar a Abdón, que va trenar una bona paret amb Larin perquè el canadenc, a porta buida, marquès el seu tercer gol amb la samarreta vermellosa.

Curro Sánchez la va tenir amb una rematada de cap mancant 15 minuts, però qui va tornar a trobar el fons de les xarxes va ser el Mallorca, que en el 80' va sentenciar en partit gràcies a un gol d'Abdón, que va aprofitar un rebutg que va deixar Badiashile després d'una bona jugada i posterior rematada d'Antonio Sánchez.

Ja en els últims minuts, Greif va consolidar el seu gran partit evitant el gol de Fer Nño en un u contra un. Així mateix, va debutar Marcos Fernández amb el primer equip. Finalment, i amb 0-3 en el marcador, es va arribar al final del partit. Un triomf que classifica als illencs als vuitens de final de la Copa del Rei.