Pasafotos

Partidàs i victòria del Mallorca contra l'Albacete

El tècnic Pepe Gálvez ha debutat avui a la banqueta del Mallorca amb victòria en derrotar 2-0 a l'Albacete a l' Iberostar Estadi amb gols marcats en la segona part per l'italià Rolando Bianchi, de penal, i de Brandon Thomas. Gálvez, que aquesta setmana va substituir a Albert 'Chapi' Ferrer, va tenir una estrena afortunada en signar el quart triomf mallorquinista de la temporada, tots en el seu camp, i que a l'espera d'altres resultats treu al seu equip de la zona de descens. El Mallorca ha trencat una ratxa de cinc partits sense guanyar davant un Albacete que va resistir bé en la primera part, però un penal tan dubtós com a innecessari va ser una llosa que no va poder superar. Els manxecs segueixen sense guanyar com a visitants. El "nou" Mallorca de Gálvez no va defraudar en la primera part, encara que la seva assignatura pendent, la que arrossega en tota la temporada, va ser la falta de gol. El seu futbol va ser més vertical i alegre, contagiat amb la presència dels canterans Brandon Thomas i Damià Sabater, i la velocitat del francès Michael Pereira, però no va saber definir. Els resultats certificaven que fins a aquest partit el Mallorca arribava com el segon equip menys efectiu, amb 9 gols, un més que el Bilbao Athletic. La falta de pólvora a dalt va quedar una vegada més de manifest, i a pesar que l'equip balear va arribar més a la porteria rival, va ser el conjunt manxec el que va disposar de la millor ocasió per obrir el marcador, quan Portu, sol davant Wellenreuther (min. 38), no va encertar a rematar una pilota que Joan Oriol va enviar al córner. Abans, tant l'italià Rolando Bianchi com Brandon havien disposat de bones oportunitats, però en totes elles va respondre amb molt encert el meta Juan Carlos. Un penal transformat per Bianchi (min. 51) després d'una caiguda del portuguès Therry Moutinho va permetre al Mallorca jugar amb més tranquil·litat en l'arrencada de la segona part, davant un Albacete que va estirar les seves línies a la recerca de l'empat. Gálvez va decidir substituir a Sabater immediatament després que aquest veiés la targeta groga, i en el seu lloc va entrar Javi Ros, que també va ser amonestat als pocs minuts del seu ingrés en el terreny de joc. Brandon Thomas, de 20 anys, la nova perla de la pedrera mallorquinista, va mostrar molta sang freda en marcar el segon gol local després d'asseure en terra al meta Juan Carlos amb un regateig sec, esperar alguns segons que van semblar eterns i marcar a porta buida; tot això davant el deliri en la graderies. Per primera vegada en la temporada, el Mallorca es posava amb un avantatge de dos gols en el seu camp, però l'equip volia més, davant un rival que també estrenyia. Al final, va haver-hi temps fins i tot perquè Adolfo Enríquez "Fofo", apartat per el'Chapi' des de l'inici de la Lliga, tingués alguns minuts per reinvindicarse. Va ser el gest triat per Pepe Gálvez per demostrar que amb ell en la banqueta tots els seus futbolistes partien de zero en l'objectiu d'escalar posicions en la taula. Fitxa tècnica: 2 - Mallorca: Wellenreuther; Campabadal, Truyols, Costas, Oriol; Pereira (Sastre, min. 75), Yuste, Damià Sabater (Javi Ros, min. 66), Moutinho (Fofo, min. 79); Brandon, Bianchi. 0 - Albacete: Juan Carlos; Córcoles, Gonzalo, Agus, Parets; César Díaz (Mario Ortíz, min. 73), Edu Ramos, Portu, Benito (Jason, min. 63); Samu i Jona Mejía (Rubén Cruz, min. 46). Gols: 1-0, min. 51: Bianchi, del penal; 2-0, min. 70: Brandon Àrbitre: Oliver de la Font (Comitè Castellà-Lleonès). Va amonestar a Bianchi, Sabater, Javi Ros del Mallorca; a Córcoles, Parets, Samu de l'Albacete. Incidències: Partit corresponent a la setzena jornada de la Lliga Avanci disputat a l'Iberostar Estadi davant uns 8.000 espectadors. El Mallorca va estrenar una graderia darrere de la porteria del fons nord amb capacitat per unes 1.500 persones. EFE