Skip to main content
Varis

La primera estació virtual de BiciPalma aterra en l'estadi del RCD Mallorca

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Toni Deudero; la gerent de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes i BiciPalmaLydia Pérez, i el CEO de Negoci del RCD Mallorca, Alfonso Díaz, han presentat aquest dilluns la primera estació virtual de BiciPalma, situada en els voltants de l'Estadi Mallorca Son Moix. Aquesta nova iniciativa permetrà als aficionats i espectadors del RCD Mallorca que siguin usuaris del servei de BiciPalma acudir els dies de partit a l'estadi amb bicicleta.

En l'acte també han estat presents el director general d'Esports, David Salom, i Miguel Ángel Bennassar, gerent del IME.

El tinent d'alcalde ha explicat que aquesta primera estació virtual té com a objectiu facilitar els desplaçaments a l'estadi dels espectadors i usuaris de BiciPalma en els dies de partit, oferint així una alternativa més de transport públic que promou la mobilitat urbana sostenible.

Per utilitzar l'estació virtual, els usuaris del servei hauran d'estacionar la bicicleta dins de la zona delimitada com a estació virtual, tancar el cadenat situat en la roda posterior de la bicicleta i confirmar la finalització del trajecte a través de l'aplicació. La novetat d'aquest servei és l'absència d'ancoratges, no existint limitació en el nombre de bicicletes que es puguin deixar en aquesta zona.

L'estació virtual estarà clarament identificada en el sòl amb el logotip de BiciPalma i, una vegada finalitzat el partit, els usuaris podran accedir al mateix espai per al seu retorn amb bicicleta.

Gràcies al servei de BiciPalma, l'Ajuntament de Palma i el RCD Mallorca continuen incentivant la mobilitat sostenible dels espectadors i aficionats en els seus desplaçaments a l'estadi, reflectint el seu ferm compromís amb la sostenibilitat.

Així, es continua treballant en la instal·lació de noves estacions de Bicipalma per incrementar l'actual xarxa de bicicletes públiques i reforçar d'aquesta manera la mobilitat sostenible en ciutat.

Prova d'això és que la SMAP, per al present any, té pressupostada una partida de 800.000 euros ja aprovada pel consell d'administració que permetrà ampliar el servei amb un total de 16 noves estacions i incorporar més de 150 bicicletes elèctriques a la flota actual, una xifra que permetrà que el total de bicicletes elèctriques de la flota creixi fins a un 38%.

A més, també creixerà el nombre de bicicletes elèctriques disponibles, ja que la flota actual està formada per 930 bicicletes, 280 de les quals són elèctriques i 560 mecàniques. Amb la inversió aprovada per al present exercici el nombre de bicicletes elèctriques s'elevarà a les 430.