Skip to main content
Destacats

La Fundació Reial Mallorca arrenca una nova temporada

‘Juguis on juguis, guanyes’ i ‘Junts Som Millors’ comencen una nova edició

La Fundació Real Mallorca torna, una temporada més, con els seus projectes esportius, socials i educatius. Els programes esportius ‘Juguis on juguis, ganes’ i ‘Junts Som Millors’ tornen a ser part d'un any il·lusionant, en el qual tant club, com a responsables, entrenadores i participants ja tenen tot preparat per a aquest nou curs.

‘Juguis on juguis, ganes!’ compleix onze anys en la Fundació Real Mallorca gràcies a la col·laboració de l'àrea de benestar social de l'Ajuntament de Palma. Aquest programa trasllada la tasca realitzada a les escoles socials de futbol, dirigides a menors en situació de risc d'exclusió social que van iniciar en 2006, en els diferents territoris de Palma, treballant no sols valores i hàbits de vida saludable, sinó també prevenció a través de l'esport. Tots dos programes estan dirigits a menors, adolescents i joves d'entre 13 i 21 anys con dificultades d'inserció social derivats a través dels diferents centres de serveis socials de Palma. A més, cal destacar la participació de menors con discapacitat, immigrants i igualtat de gènere, així com a usuaris con manca de de habilitats socials i altres factors de risc.

En el programa ‘Juguis on juguis, ganes!’ a nivell pràctic entrenen dos dies setmanals per a aconseguir aquesta unió con el tècnic i l'educadores. A més d'aquestes dues hores, en la qual l'important li ho contingut dels educadores, trobem La Lliga Verda. Entre els 14 barris s'ha format una competició basada valores. El marcador del partit només suposa el 10% de la classificació, l'altre 90% s'obté de valoracions de tots els professionals quant a joc net, comportaments, actituds i responsabilitat. Aquest programa també inclou l'apadrinament d'un jugador del primer equip del RCD Mallorca en el qual trasllada els valores que ha adquirit com ser professional.

‘Junts Som Millors’ s'un programa nou en el qual també col·labora l'àrea de benestar social de l'Ajuntament de Palma i que sorgeix arran de la nostra participació en les taules d'entitats de treball, com a entitat social més durant la temporada 20/21 con l'objectiu de sumar-nos en les actuacions comunitàries preventives en els territoris de nou Llevant; i Son Oliva. Aquest programa pretén duur a cap proposades, idees, actuacions i activitats de manera coordinada al costat d'altres entitats socials del mateix territori per a promoure acciones d'oci saludable i educació valores a través del esport.

Un altre dels objectius es formar part de la guia de recursos, serveis i entitats dels barris, per a millorar les condiciones de vida dels veïns i veïnes millorant la convivència local fent barri. S'aquí on la participació de la Fundació Real Mallorca al costat de l'orientadora esportiva arribaran als barris com Son Oliva, Pere Garau, Nou Llevant, Nord, i Litoral (Arenal).
En aquest programa els nostres objectius somni entre otrospromocionar l'oci saludable en els adolescents i joves con dificultades d'inserció social i vulnerabilitat o risc, facilitar l'accés als menors i joves dins del món del futbol federat i fomentar el voluntariat en la nostra entitat com a eina formadora con possibilitats sociolaborals.