Destacats

Javier Aguirre: "Jo als jugadors els veig il·lusionats i anem amb moltes ganes"

El tècnic del Mallorca ha comparegut davant els mitjans de comunicació en la prèvia del partit de Copa del Rei davant el Tenerife

El tècnic del RCD Mallorca, Javier Aguirre, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa en la prèvia de l'enfrontament de vuitens de final de la Copa del Rei davant el Tenerife (dimarts 16 de gener a les 22 hores a l'Estadi Heliodoro Rodríguez López).

Com arriba l'equip: Arribam cansats perquè es va córrer molt. Intentarem moure a l'equip una mica. Encara no arriben Muriqi, Martin [Valjent] ni Jaume [Costa]. Maffeo tampoc va perquè el doctor prefereix una segona opinió a Barcelona i esperarem a veure. Estam un poc cansats, però no és pretext perquè hi ha bones hores de recuperació. Cal refrescar una mica a l'equip.

Pablo Maffeo: No puc confirmar que serà operat. Com ho faré per a LaLiga? L'esperança per a LaLiga és que arribi Martin. Per a demà probablement juga David López o Gio González. És un contratemps no tenir a Maffeo. Veurem en què acaba la història. Gio està sancionat per a Vila-real, encara que no em vull anticipar perquè cal respectar al Tenerife i a la Copa, però tenim aquí un problema a resoldre.

Canviar xip per a la Copa: Sí que es canvia. És una altra competició, una altra història... No hem fet res encara. És una final. Quedaran vuit vius. Són 90 minuts i cal matar o morir. El Tenerife estarà molt motivat, està fent bé les coses, en lliga han remuntat... Anem advertits. Cal entendre que és una competició dura i que serà molt forta.

Possible operació de Maffeo: La decisió depèn del doctor. Per a mi, que jugui fins a final de temporada, però el millor doctor és el jugador en si mateix. El genoll estava inflamat i per això el doctor tenia uns certs dubtes. Avui li faran una tercera ressonància per a veure si el genoll pot suportar fins al final. Aquesta és una opció. L'altra opció és obrir i netejar aquesta història. El doctor Cugat donarà la seva opinió i el nostre doctor decidirà.

Punt que sap millor per augmentar distància amb el descens: Sí, però en les segones voltes s'estreny tot. Estarà competida la segona volta. El punt, que va fer gust de poc, ens dona un marge més, però hem de millorar. És cert que només hem perdut un partit a casa, però hem de treure més punts.

Jugar a Tenerife: Duc vint anys i mai em va tocar jugar a Tenerife. Saludaré Ángel [Rodríguez], al qual estima, Asier [Garitano], que vàrem dirigir els dos al Leganés en diferents etapes... Coneixeré l'estadi i és una plaça difícil. Intentarem passar de ronda, amb el màxim dels respectes, per a veure si ens toca jugar de locals. L'altre dia l'estadi va estar bell. Em va agradar molt l'ambient, però no el satisfem. Li vaig dir a la meva dona que em sentia malament.

Vedat Muriqi: Avui va fer una mica més que altres dies. Per a Vila-real no arriba. Per al Betis a casa el dia 27... veurem. Banqueta el 27 o no jugarà fins a febrer.

Il·lusió per la Copa: Jo vaig tenir la fortuna d'estar en una final i en una semifinal amb Osasuna. És fantàstic per a l'equip, per a la ciutat, per a l'ambient... Però cal anar pas a pas i eliminatòria a eliminatòria. El Tenerife té les mateixes possibilitats de passar que nosaltres. A partir d'aquí, hi ha molta il·lusió. Jo als jugadors els veig il·lusionats i anem amb moltes ganes.

Tenerife: Tindran l'estadi ple, és bon horari, crec que hi haurà un bon ambient... Ha estat a Primera molts anys, té a jugadors que han jugat a Primera... Crec que és un equip de Segona que pot competir contra els de meitat de taula/baix de Primera en una lliga. Té bons jugadors, el míster té molta experiència, l'equip està ben treballat... Jo esper que el meu equip segueixi en línia ascendent de joc, de conducta, de compromís... Això és el que deman: ser un equip recognoscible, seriós. Ens equivocam en les àrees, però, d'altra banda, crec que l'equip ha estat bé en els últims 6/7 partits i tant de bo continuem en aquesta mateixa línia.

Mercat hivernal: Teníem un assumpte amb la defensa. Si la lesió de Martin hagués estat de major durada, hauria sol·licitat un defensa de perfil dret, però jo crec que ja estarà davant Vila-real. Ja descart aquesta possibilitat. Va comentar Alfonso que hi havia un excedent, però de moment, esperant a això de Maffeo, estic content. Jo no he demanat que surti ningú.

Plantilla: En aquest equip no hi ha "unitat B". Tinc 18/20 jugadors d'un nivell molt semblant. Estic molt tranquil jugui qui jugui. Tenia els meus dubtes amb David López, però em va confirmar que és un central de garanties. M'agradaria que es quedés, però no decidesc jo. La seva major virtut és que vol aprendre. Sap estar i serà professional.

Supercopa a l'Aràbia Saudita: Entenc que això és un negoci. La Supercopa era a anada i tornada i abans d'iniciar LaLiga i potser no hi havia diners. En canvi, amb aquest format jo crec que hi ha diners per a les arques dels clubs. Tot apunta cap a això: que la indústria del futbol sigui un negoci. Mentre que no afecti el meu treball, haig d'entendre que són els temps actuals. Si s'ha d'anar a Aràbia, serà perquè és on està els diners. Potser l'afició és la que no està contenta, però si l'equip reinverteix aquests diners en jugadors i l'afició està contenta amb això, al final és un cercle que es va formant per al creixement del futbol espanyol.

Sergi Darder: Jo parl amb tots. És cert que tenim una aplicació amb preguntes com "com estàs?", com vas dormir?", "com és el teu estat d'ànim"... Llavors Pol [Lorente] o Miquel [Artigues] em diuen que parli amb el jugador. Amb Sergi no ha estat necessari. No li he donat els minuts que supòs que ell volgués, com tots els jugadors, però futbolísticament està molt millor. Ja és cosa meva veure com encaix els bolillos perquè l'equip faci una bona feina en Lliga i Copa. Amb Sergi no hi ha cap problema. Com amb cap.