Skip to main content
Destacats

Javier Aguirre: "Haurem de tenir personalitat perquè ens estam jugant el nostre futur en Primera"

Javier Aguirre, entrenador del RCD Mallorca, ha comparegut aquest diumenge davant els mitjans de comunicació en la prèvia de la jornada 32, que enfronta als mallorquins amb el Sevilla FC (22 d'abril a les 21 hores en el Ramón Sánchez Pizjuán).

Sensacions i altes i baixes: No hi ha baixes. Els 24 viatjam a Sevilla i farem un descarti aquí mateix. Les sensacions són bones. Aquestes setmanes intenses ens han donat moltes ganes de reenganxar-nos a LaLiga. Demà serà molt complicat, però competirem com hem fet en els últims 2/3 mesos. L'equip va agafar una línia ascendent de joc, potser no de resultats, i tinc fe i il·lusió que demà anirem a per la victòria.

Menys pressió per la derrota del Cádiz: No ho he parlat amb els jugadors. Si jo no faig el que he de fer, què més dona que perdin o guanyin? Jo he de fer el meu treball, que és sumar la suficient quantitat de punts perquè l'equip es quedi en Primera Divisió. No m'agrada dependre de ningú.

El punts en la zona de descens: Hi ha i hi ha hagut lligues molt rares, tant per dalt com per baix. Hi ha lligues en les quals equips han baixat amb 43 punts i altres en les quals s'han salvat amb 36. Sí que està sent una lliga rara. El que sí jo havia vist amb regularitat a Espanya, a excepció dels últims anys, és que dels tres equips que pujaven, gairebé sempre en baixaven dos. Enguany, bé l'Alavés i bé Las Palmas. És extrany que amb 26 punts estiguis fora del descens, però és el bonic d'això.

Sevilla i Cádiz: És una setmana molt important. Els jugadors estan ficats i esper mantenir-los amb aquesta intensitat durant tota la setmana, passi el que passi a Sevilla. Són dos rivals directes (Sevilla i Cádiz) i intentarem fer el nostre partit i sumar a Sevilla i a Cádiz.

Ratxa sense guanyar fora de casa: S'ha produït perquè no hem estat capaços de ser millor que el rival. No serà perquè juguem amb complex o perquè a casa som d'una manera i fora, d'una altra. A veure si trencam aquesta estadística.

El rival: Esper un Sevilla millorat des que va arribar Quique. Recognoscible, amb la seva línia de cinc, amb els seus tres volants, les seves dues puntes... Els equips de Quique sempre són difícils de batre. Són molt organitzats, ordenats, solidaris... Esper a un Sevilla que a la seva casa jugui amb la tranquil·litat del suport de la seva gent, però nosaltres hem d'estar a l'altura de les circumstàncies. Haurem de tenir personalitat per jugar el partit perquè ens estam jugant el nostre futur en Primera.

La falta de gol: És el meu gran mal de cap. Ho treballam i intentam: jugam amb un o dues puntes, amb un o amb un altre, els carrils, els volants... Insisteix en el fet que és cosa de l'entrenador, que no he trobat aquest balanç entre estar organitzats sense pilota i organitzats amb ella fins a l'últim terç, que és quan jo dic que és joc lliure. Jo et duc fins aquí amb un mecanisme ofensiu. Però jo estic molt content amb el meu equip. Soc bastant pesat amb la definició i jo crec que és qüestió de ratxes també. A veure si canviam i tenim la fletxeta cap amunt.

Especulació amb resultats? Els supòsits es poden malinterpretar o generar coses que no tinguin cap sentit. La veritat és que ens falten punts. És cert també que des que som aquí no hem estat en descens en gairebé 70 partits. De moment l'ambient és d'intensitat, de compromís, de tensió controlada sabent que aquests partits ho poden canviar tot. Això ho sabem.