Skip to main content
Destacats

Jagoba Arrasate: "Aquest projecte compleix amb tots els meus requisits. "

El nou tècnic del RCD Mallorca ha estat presentat a l'Estadi Mallorca Son Moix

Jagoba Arrasate ha estat presentat aquest dimarts, a la sala de premsa de l'Estadi Mallorca Son Moix, com a nou entrenador del RCD Mallorca. Al seu costat han estat el Director de Futbol del club, Pablo Ortells, i el CEO de Negocis, Alfonso Díaz. Aquestes han estat les paraules de Arrasate en la seva primera compareixença com a mallorquinista.

La seva arribada al club: És un club emergent amb possibilitats. En la vida el que vols són nous reptes a vegades i veiem al Mallorca com un club ideal per continuar creixent de la mà.

Tres anys: Que el projecte sigui durador ha tingut molta importància en la meva decisió de venir. L'aposta i la confiança, que és difícil de trobar, són totals. A mi em dona tranquil·litat. El fet de signar tres anys ens dona l'opció de construir alguna cosa que ens il·lusiona.

Motius: Vull valorar la trajectòria del Mallorca en els últims anys. Hi ha bases sòlides i nosaltres li volem donar el nostre matís i que sigui un equip recognoscible. Entenia que després de prendre una decisió tan difícil de sortir d'Osasuna, necessitava un projecte i aquest compleix amb tots els meus requisits.

Fitxatges: Crec que és molt aviat i el mercat està parat. Més o menys tenim clar el que volem. La plantilla des de fora m'agrada, encara que segurament cal fer un retoc perquè l'any passat estava dissenyada per jugar d'una manera i enguany per aquí poden arribar algunes incorporacions.

Idea de joc: Jo tinc la meva idea de joc. Vinc del nord. M'agrada un equip vertical, valent. Un té la seva idea de joc, però també s'ha de modelar per moments al que té. Més enllà del sistema, la identitat la tenim clara.

Porteria: No és un marró, sinó molt bones solucions. Potser haurem de prendre una decisió, però jo estic encantat.

Jugadors que acaben contracte: Estam parlant amb Pablo i prendrem la millor decisió, però acabam d'arribar i encara no hi ha cap decisió imminent.

Objectiu: El club vol continuar creixent. I aquest creixement passa per estar a Primera. Som conscients d'això, però el futbol té una cosa molt bonica, que és que pots generar il·lusió. Vinc de Pamplona on l'objectiu era mantenir la categoria, però això no impedeix que siguem tan ambiciosos com sigui possible.

Personalment: Venim amb molta il·lusió. Tenim un repte molt bonic i més enllà de complir els objectius, un vol deixar el seu segell i que la gent se'n vagi contenta a casa i que estigui identificada amb el seu equip. Quan estàs sis anys a Pamplona tens la felicitat, la família està bé, però en el futbol res és etern. Ens movem per reptes i aquest repte és meravellós. Venir a l'illa té molts al·licients en l'àmbit personal i per a la meva família.

Aritz Aduriz i Manix Mandiola: Han estat dues persones molt importants perquè jo vingués. Manix sempre em deia que era feliç i que es vivia bé. També he parlat amb Aritz i són dues persones que han tingut el seu pes a l'hora de prendre aquesta decisió.

Cyle Larin: Un entrenador el que vol és treure el màxim rendiment dels jugadors. Crec molt en Larin i crec que, després d'un any d'adaptació, el següent pot ser millor. Crec molt en ell.

Infraestructura: Es veu el creixement dels últims anys. Tenim una ciutat esportiva fantàstica i un estadi que està en continu creixement. I el que volem és que això no pari.

Parlar amb Javier Aguirre i Luis García Plaza: Amb Aguirre tinc una fantàstica relació. Em va felicitar. Amb Luis García Plaza el mateix. Sobretot he parlat amb Vicente Moreno perquè jo li vaig estar dient coses d'Osasuna i ell de Mallorca.

Filial: En el nord el principal actiu és el planter i aquí ha de ser una mica el mateix. Volem formar persones i jugadors per al primer equip. Ens agrada mirar a casa i treballar amb la gent de casa i tant de bo en els pròxims anys hi hagi molts jugadors del planter en el primer equip.

Pretemporada: Estam amb els últims serrells de la pretemporada i del stage. En els següents dies ja hi haurà més informació sobre aquest tema.

Prendre decisions en els fitxatges: Crec en la direcció esportiva. El que fem és posar en comú la informació que tenim. Venim de treballar així, anant de la mà.

Temps que necessita: Arribam a un lloc nou i amb la manera d'entrenar i la idea de joc haurà d'haver-hi una adaptació, però en la primera jornada haurem d' intentar guanyar i a això ens intentarem apanyar.

Parlar amb Andy Kohlberg: He parlat amb Andy Kohlberg. És maquíssim.

Mallorquí: Com més temps sigui aquí, serà més fàcil que aprengui.

Antonio Raíllo: He pogut parlar amb ell. Per a nosaltres és un jugador importantíssim.

Mojica i Abde: Si hi ha possibilitats o no que vinguin, se m'escapa. Si fem cas els rumors se'ns poblarà la plantilla. Tenim clar el que necessitem i no m'importa esperar si de veritat venen aquells jugadors que ens poden fer un salt de qualitat.

Sergi Darder: Ho conec des de fa molt. Crec que és un jugador molt important. Enguany el seu rendiment no sé si ha estat el millor i esperem treure el seu millor rendiment. Esper molt d'ell.

Supercopa d'Espanya: Esper estar més dies que l'any passat. És una experiència molt diferent. Quan arribi parlarem d'això perquè és una competició atípica. Ara mateix hi ha altres competicions que tenen major rellevància.

L'afició i l'equip: La viabilitat del club passa per estar a Primera. Necessitam que la gent s'identifiqui amb l'equip i que se senti orgullosa del Mallorca. Una cosa no lleva l'altra: es pot competir per aconseguir aquest objectiu i al mateix temps, il·lusionar a la gent.