PRIMER EQUIP

El RCD Mallorca perd davant l'Athletic Club en San Mamés (3-1)

Els vermells no aconsegueixen puntuar després d'un partit en el qual els de Vicente Moreno no han deixat d'intentar-lo

El RCD Mallorca ha caigut davant l'Athletic Club en San Mamés (3-1). En la primera part Raúl García, de penal, i Sancet, després de jugada assajada, han avançat als locals. Després del descans Budimir ha retallat distàncies, però amb els bermellones bolcats ha arribat la sentència local amb un gol de Villalibre.

Per al segon partit de la setmana, Vicente Moreno ha continuat amb la defensa amb tres centrals. En el centre del camp ha entrat Salva Sevilla en lloc d'Aleix Febas i en la punta d'atac ha estat Cucho Hernández el que ha iniciat el partit en lloc de Ante Budimir.

El partit ha arrencat amb molta intensitat per part dels dos equips. Molt de joc aeri i, sobretot, segones jugades. Dos minuts ha trigat el RCD Mallorca a apuntar-se a la porteria de l'Athletic Club. Llac Júnior, després d'una gran combinació per part dels vermells, ha disparat per sobre de la porteria local.

En el minut 14, el col·legiat del partit ha xiulat penal a favor de l'Athletic Club. Després d'un centre d'Iker Muniain, Raúl García ha caigut dins de l'àrea i ha assenyalat la pena màxima per als locals. El mateix Raúl García ha estat l'encarregat de xutar-lo i anotar-lo per a l'Athletic Club.

Deu minuts després ha arribat el segon gol local. Un córner botat per Unai López i, després d'una paret amb Williams, ha servit per a Sancet que ha definit a l'esquerra de Manolo Reina. Als sis minuts ha arribat una ocasió clara per als de Vicente Moreno. Dani Rodríguez ha disparat des de fora de l'àrea i, després de tocar en Íñigo Martínez, la pilota ha sortit prop de la porteria de Simón.

El conjunt vermell no ha baixat els braços i ha continuat lluitant. Sense aconseguir arribar amb perill a l'àrea rival, però disputant-li la pilota al conjunt blanc-i-vermell. En el temps de descompte ha arribat una bona oportunitat per al RCD Mallorca. Salva Sevilla ha botat una falta des de la frontal de l'àrea que ha sortit per sobre del travesser. Amb aquesta ocasió, el partit ha arribat al descans.

La segona meitat ha començat amb un canvi en el conjunt de Vicente Moreno. Budimir ha entrat per Bava. Amb el davanter croat en el camp, el RCD Mallorca ha buscat llargues combinacions i arribar a l'àrea amb Budimir com a referència d'atac. Els millors minuts del conjunt vermell han arribat amb bones sortides de pilota i llargues combinacions en el centre del camp que han provocat faltes laterals i serveis de cantonada perillosos per als visitants.

En el minut 68, el col·legiat ha xiulat el segon penal del partit, en aquest cas, a favor del RCD Mallorca.  Després d'una gran assistència de Kubo a Trajkovski que, dins de l'àrea, ha estat derrocat i l'àrbitre del partit no l'ha dubtat i ha assenyalat els onze metres. Budimir ha estat l'encarregat de llançar i marcar el penal.

Amb del gol, l'equip vermell no ha deixat de creure i ha continuat proposant i atacant la porteria de l'Athletic Club. En les botes de Trajkovski i Budimir han arribat les aproximacions més clares. En el minut 78, Dani Rodríguez ha xutat amb molta potència des de fora de l'àrea i la pilota ha passat molt prop del pal dret de la porteria blanc-i-vermella.

Amb el RCD Mallorca buscant el gol de l'empat, els locals han arribat en dues ocasions sense crear molt de perill sobre la porteria de Manolo Reina, però en el minut 90 ha arribat el tercer gol de l'Athletic Club. Una contra blanc-i-vermella que, després d'assistència de Vesga, Villalibre ha definit per sobre del porter vermell. Amb el RCD Mallorca insistint sobre la porteria de Simón ha finalitzat el partit.

RCD Mallorca: Manolo Reina, Pozo, Sedlar, Valjent (86’), Raíllo, Baba (45’), Salva Sevilla , Dani Rodríguez, Kubo, Lago Junior (57’),  Cucho Hernández (67’)

Suplents: Parera, Fran Gámez (86’), Sastre, Xisco Campos, Señé, Budimir (45’), Jesús Ruiz, Trajkovski (57’), Chavarría, Febas, Abdón (67’), Luka

Athletic Club: Simón, Capa, Yeray, Íñigo Martínez, Yuri, Unai López (84’), Dani García, Williams (75’), Muniain (62’), Sancet (75’), Raúl García (84’)

Suplents: Herrerín, Unai Núñez, Villalibre (75’), Lekue, San José, Kenan Kodro (84’), Ibai, Balenziaga, De Marcos (75’), Córdoba (62’), Vesga (84’), Gaizka

Gols: Raúl García, 1-0 (14’); Sancet, 2-0 (24’); Budimir, 2-1 (70’); Villalibre, 3-1 (90’)