Destacats

Derrota (4-0) a San Mamés

El RCD Mallorca ha caigut 0-4 en San Mamés enfront de l'Athletic Club a causa d'un doblet de Yuri Berchiche i als gols de Gorka Guruzeta i Iker Muniain.

El partit no va començar de la millor manera per al conjunt mallorquinista, ja que en el minut 3, el lateral de l'equip basc, amb una rematada al primer toc, va enviar al fons de les xarxes de Pedrag Rajkovic una falta lateral servida per Nico Williams.

L'elenc de Javier Aguirre va voler reaccionar de manera inmediata i va trepitjar ràpidament àrea rival. Ho va fer a través d'un centre des de la dreta de Gio González que va haver de tocar Unai Simón. En la zona de remat apareixia Dani Rodríguez, que va reclamar un possible penal. Poc més tard, en el 7', i després d'una pilota lateral des de l'esquerra, Larin va aconseguir rematar amb el cap, però va ser inofensiu per al porter local.

Ja en el minut 16 va arribar el segon gol de l'Athletic Club, una altra vegada obra de Yuri. El '2' va aprofitar aquesta vegada una prolongació de Guruzeta en el primer pal, després d'un servei de cantonada, per doblegar l'avantatge.

En el 25', Dani Rodríguez va realitzar una gran conducció, va guanyar terreny al rival i la pilota va arribar als peus de Gio, que va posar un centre a la frontal d'àrea, on va aparèixer Antonio Sánchez. El mallorquí va llançar al primer toc, però el seu xut se'n va anar perdamunt de la porteria local.

Cinc minuts més tard, Rajkovic va fer una gran parada lateral davant una rematada potent de cap de Guruzeta. Tot seguit, el col·legiat del partit va assenyalar un penal en contra del Mallorca, però després de revisar l'acció en el monitor, va anul·lar la pena màxima.

Sense ocasions ni accions rellevants després d'això, es va arribar al final del primer temps amb 2-0 en el marcador.

Per a la segona meitat, Aguirre va decidir donar entrada Vedat Muriqi, que va substituir José Copete, i els visitants van passar del 5-4-1 al 4-4-2.

La primera gran ocasió dels restants 45 minuts va ser per a l'Athletic Club, que va poder posar el 3-0 en un u contra un d'Iñaki Williams davant Rajkovic, però el porter serbi va estar providencial per evitar el gol rival.

Poc més tard, en el 56', es va produir el debut com a mallorquinista de Nacho Vidal, que va substituir Gio González. També va ingressar Sergi Darder al terreny de joc. I precisament el nou fitxatge del Mallorca va tenir al seu cap el 2-1 després d'un córner de Dani Rodríguez, però la seva rematada va anar directament a les mans d'Unai Simón.

No obstant això, qui sí que va trobar el gol va ser Guruzeta en el minut 63' després d'un centre d'Iñaki Williams. No sense suspens perquè en un primer moment, el gol es va anul·lar per fora de joc, però el VAR va acabar validant el 3-0.

El tercer gol de l'Athletic va provocar que el ritme del partit es reduís, així com les ocasions de perill. Abdón Prats i Javi Llabrés van entrar al terreny de joc per tractar que el Mallorca reduís distàncies.

Ja en el 88', quan semblava que el partit anava a acabar 3-0, Iker Muniain va marcar el quart gol, amb el qual es va arribar al final del partit.