PRIMER EQUIP

Crònica Sevilla Atlètic 2 RCD Mallorca 3

El Mallorca obté un triomf vital en un partit boig

El Mallorca s'agarra amb ungles i dents a la permanència després de guanyar al Sevilla Atlètic per dos gols a tres en un partit boig amb penals, gols fantasmes i molta tensió però que ha estat favorable als interessos illencs.

La trobada va començar amb els bermellones bolcats en atac i ja abans que transcorregués el primer minut Yuste va cabotejar un córner en el primer pal que va sortir fora per poc. Els de Sergi dominaven la pilota i tenien més intenció en atac.

Fruit de l'empenyo va arribar una bona oportunitat en les botes de Moutinho que va empalmar a l'àrea una pilota bombada que es va anar per la línia de fons. Els bermellones estaven guanyant els duels individuals i, encara que cap dels dos equips rifaba la pilota, es notava més intensitat i ganes en els illencs. De fet, en el minut 25, els visitants acumulaven el 62 per cent de la possessió.

En el minut 28 va tornar a ser Moutinho el que ho va provar des de fora de l'àrea però el seu tir també va sortir fora, poc abans ho havia intentat Vallejo amb el mateix resultat. En el 30 va arribar una de les jugades claus del partit, Culio vas agafar a Brandon a l'àrea i el central Bernando Cruz ho va derrocar. L'àrbitre va xiular el penal i el canterano no va fallar, posant als de vermell per davant en el marcador.

El gol en contra va reactivar al filial sevillista, que va fer un pas avanci i es va acostar a la porteria defensada per Santamaría que en el minut 38, precisament, va realitzar la seva primera intervenció, blocando una rematada centrada de Gual. Els últims minuts del període van ser un assetjament dels locals que creaven perill, sobretot a pilota parada, però sense definir-ho.

La segona meitat va començar igual que havia acabat la primera, amb els sevillans estrenyent i els bermellones buscant la contra. En el 46 la defensa bermellona va treure a córner una rematada de Lasso a l'àrea petita i dos minuts després Gual va rebre solament en la frontal de l'àrea però la seva rematada va sortir centrat.

El partit es va trencar a partir del minut 53, quan Moutinho va agafar la pilota a trenta metres de la porteria i la seva va disparar, després de donar en el travesser, va entrar en la porteria. L'alegria dels de Sergi va durar poc, perquè un minut després, Ivi, a l'àrea petita, va rematar de cap i l'esfèric, també després de donar en el travesser, va ser considerat gol per l'àrbitre.

El Mallorca no es va rendir ni es va tancar, i fruit de la seva fe en el minut 62, Angeliño va robar la pilota enmig del camp, va assistir a Brandon que, escorat a l'àrea, vió arribar a Moutinho que va rematar en el punt del penal a l'esquadra defensada per Car.

Amb l'1 a 3 en el marcador, i malgrat les escomeses locals, els illencs van trobar la tranquil·litat per temporitzar i voler tenir la pilota, encara que van començar a apostar pel joc directe. En aquests minuts, entre canvis, mancades i targetes es va trencar el ritme però els mallorquins se sentien còmodes amb dues línies de quatre ben plantades però van deixar de tenir possessió.

En el minut 83 va arribar una altra de les jugades clau del partit, l'àrbitre va xiular penal a favor dels locals, va ser Ivi l'encarregat de tirar-ho i de posar el 2 a 3 en el marcador. A partir d'aquest moment amb prou feines es va jugar i el Mallorca va saber guardar el seu avantatge.