Pasafotos

Crònica de l'Osasuna 2 - Mallorca 1

L'Osasuna va recuperar el liderat de la Liga Adelante, tot i que empatat a punts amb el Còrdova, en guanyar al Mallorca per 2-1 en un partit canalitzat amb dos gols ràpids, encara que després del gol balear, també a la primera part, va sofrir per mantenir el resultat. Dos gols dels navarresos Unai García i Oier Sanjurjo en dotze minuts van posar en avantatge el partit per l'Osasuna, però una gol del català Ferrán Corominas "Coro" als vint minuts va fer que el partit estigués obert fins a al final. L'Osasuna, en trencar una ratxa de tres jornades sense guanyar, s'alça així de nou a la primera posició de la taula, mentre que el Mallorca cau als llocs de descens en rompre una trajectòria de sis partits sense perdre. No va poder obrir millor l'Osasuna el partit. Ben aviat es va posar amb dos gols d'avantatge en dotze minuts davant un Mallorca que va sortir endormiscat. Així, les dues primeres arribades dels 'rojillos' van ser gol. La defensa visitant es va quedar parada després de rebutjar un córner al primer pal i Roberto Torres va deixar un bon centre per a la rematada de cap d'Unai García, que lliure de marcatge va batre a Cabrero (1-0, m.10). En la següent aproximació, també amb la saga balear molt estàtica, Oier va aconseguir la línia d'àrea i el seu dispar va trobar la xarxa després de pegar la pilota en Joan Oriol (2-0, m.12). L'Osasuna, que reprenia el liderat amb aquest resultat, va trobar un escenari de partit ideal per als seus interessos i fins i tot va poder 'matar' el partit en un contraatac malgastat per Milic, molt lent. No obstant això, un gol de Coro, exjugador osasunista, va ficar de ple en el partit a l'equip del "Chapi" Ferrer en el minut 20 i el Mallorca va passar a superar al centre del camp als locals per controlar el xoc, encara que sense poder igualar al descans. Coro, després d'un centre des de la banda dreta que va pegar en un defensa local, va ser llest i ràpid i es va avançar a Miguel Flaño i Nauzet per retallar diferències amb un subtil toc amb la capdavantera (2-1, m.20). El quadre mallorquí es va ensenyorir del joc fins al descans i podria haver igualat el marcador si l'àrbitre hagués xiulat un possible penal de David García a Sissoko (m.31), mentre que l'Osasuna, encara que sense futbol, va comptar amb dues ocasions de Loties i Milic. Malgrat el canvi en el descans de l'eslovè Pucko pel montenegrino Milic, que debutava com a titular, l'Osasuna va seguir a la mercè del Mallorca, molt enrere i sense trobar línia de passades per sortir de la pressió balear. No obstant això, l'equip visitant no va arribar a crear ni una sola ocasió clara en tota la segona meitat, per la qual cosa Osasuna, encara que amb sofriment, va poder mantenir un resultat que li retorna al liderat. Els 'rojillos' van trobar a poc a poc espais i es van veure alleujats en part amb la velocitat de Pucko i van poder sentenciar amb una ocasió de Nino que va treure un defensa en la línia de gol. - Fitxa tècnica: 2 - Osasuna: Nauzet; Oier, Miguel Flaño, David García, Unai García, Martins; Merino, Loties, Roberto Torres (Alex Berenguer, m.75); Nino (Kenan Kodro, m.87) i Milic (*Pucko, m.46). 1 - Mallorca: Cabrero; Campabadal, Costas, Aveldaño, Joan Oriol (Damià, m.83); Héctor Yuste; Pereira, Javi Ros, Sissoko (Tià Sastre, m.75), Moutinho; i Coro (Bianchi, m.70). Gols: 1-0, m.10: Unai García. 2-0, m.12: Oier. 2-1, m.20: Coro. Àrbitre: Trujillo Suárez (Comitè De Tenerife). Va mostrar targeta groga a Alex Berenguer (m.76) i Martins (m.82), de l'Osasuna, i a Sissoko (m.31), Joan Oriol (m.71) i Aveldaño (m.77), del Mallorca. Incidències: Partit de la tretzena jornada de la Liga Adelante disputat a l'estadi d'El Sadar davant 13.490 espectadors. Es va guardar un minut de silenci en memòria dels morts en els atemptats de divendres a París. EFE