Pasafotos

Crònica de l'Alabès 1 - Mallorca 0

L'Alabès va situar-se a la segona plaça de la classificació, empatat a punts amb l'Osasuna, després de vèncer aquest dissabte per 1-0 al Mallorca amb un gol del defensa Sergio Pelegrín als 16 minuts, en una jugada en la qual el porter balear, l'alemany Timon Wellenreuther, no va estar encertat. El duel es va decantar en el minut 16 amb una gol de Pelegrín en rematar una falta i trobar la desafortunada acció de Wellenreuther que no va ser capaç d'aturar una pilota poc perillosa. Va poder igualar el resultat el quadre vermellenc, però la mala punteria dels seus atacants els va privar d'esgarrapar, almenys, un punt a Vitòria i tornen de buit a l'illa en el lloc 20 i amb tan sols 15 punts. Alabès i Mallorca van arrencar sense mostrar la seva millor versió ni voler assumir el control del partit i així van consumir un quart d'hora sense més acció destacable en excepció d'una falta d'Oriol que va sortir per sobre de la meta local. Un minut després en una altra acció a pilota parada va trobar l'Alabès el màxim premi. Femenía va penjar a la frontal de l'àrea la pilota i allà Pelegrín la va pentinar al centre del marc de Wellenreuther. El meta alemany no va poder atallar l'esfèric, que se li va escórrer entre les mans en l'acció que va posar en avantatge als de Vitòria. Tot just començar l'Alabès es va trobar amb el partit de cara a la recerca d'una transcendental tercera victòria que el situa a compartir el liderat al costat d'Osasuna. Els homes d'Albert ‘Chapi’ Ferrer van haver de fer el pas endavant tractant de trobar almenys l'empat per abandonar la part baixa de la taula. Van dominar els visitants, però a l'hora d'entrar en els metres decisius van mostrar la seva falta d'idees i rematada. Coro va tenir la millor oportunitat però la seva rematada va aconseguir desviar-ho a servei de corner el meta local. Es va acomodar l'Alabès a l'espera de trobar una altra oportunitat, però el travesser li va negar el segon tant, en el minut 37, en un remat bombat des de 45 metres de Dani Pacheco que va tractar de sorprendre de nou a un destarotat Wellenreuther. Va arrencar el segon temps amb els visitants també dominant la pilota i Damià cercà un llunyà tret que es va marxar per sobre de la porteria de Vitòria, i li va respondre Juli amb un altre tret que també va sortir desviat. Va començar a cedir tot l'espai l'Alabès i James es va trobar amb una bona ocasió però no va saber definir davant Pacheco i tampoc va veure a un altre company desmarcat dins de l'àrea petita. En el minut 70 de nou James va guanyar per velocitat l'esquena a la saga però tampoc va estar precís a l'hora de la rematada i va permetre que Raúl García li arrabassés la pilota. Enmig de tant aclaparament va aconseguir estirar-se l'Alabès amb una bona jugada ofensiva que Beobide va rematar als núvols des de la frontal de l'àrea petita. No va ser la tarda rematadora del Mallorca que, per tercera vegada, va perdonar l'empat amb una rematada de Bianchi solament a l'àrea petita que va llançar al cos del meta local, amb el que l'Alabès va amarrar els punts que el deixen al cim de la taula i deixa tocat al quadre balear. Fitxa Tècnica: 1 – Alabès: F. Pacheco, Estrada, Laguardia, Pelegrín, Raúl García, Femenía (Sergio Llamas, m.72), Habita (Beobide, m.34), Manu García, D. Pacheco, Juli i Manu Barreiro (Guichón, m.82). 0 – Mallorca: Wellenreuther, Campabadal, Aveldaño, Costas, Oriol (Javi Ros, m.77), Moutinho, Sissoko (James, m.60), Yuste, Pereira, Damià i Coro (Bianchi, m.38). Gol: 1-0, m.16: Pelegrín. Àrbitre: Piñeiro Crespo (Comitè Asturià). Va amonestar a Raúl García, Estrada, Dani Pacheco, Femenía, Beobide, Sergio Llamas, per l'Alabès, i a Aveldaño, Bianchi i Yuste pel Mallorca. Incidències: Partit de la quinzena jornada de la Lliga Avanci disputat en l'estadi de Mendizorroza de Vitòria, davant 9.156 espectadors, segons el club. EFE