Skip to main content
PRIMER EQUIP

Al sèptim, descans

Toca destensar. Això s'estava convertint en el dia de la marmota amb el futbol present, enquistat a cada acció realitzada. Avui toca netejar el cap. Estar tant de temps concentrat en un mateix tema acaba pesant i afectant. Fins i tot els grans creadors varen aturar-se per agafar oxígen i de cara al setè dia d'estància, s'ha programa treure la pilota i el ver del cap, evitar saturació.
La jornada comença al gimnàs amb un circuit d'exercicis, crec que els anomenen preventius, i el grup més relaxat i festiu. Després, spa per tractament de contrast, aigua freda i aigua calenta de tota la vida, per recordar als seus músculs que els estimen, i que la culpa no és seva, que és de'n Jaume Moll, preparador físic de l'equip.
Relaxats i receptius, l'entrenador els té on vol per una xerrada de motivació, cerca crear sentit al grup, delimitar objectius comúns i manera d'aconseguir-los. La manera de dirigir-se al futbolista, posar èmfasi sense pujar el to, la mateixa postura asseguda a la taula, denota que va ser professor. I que les està ensenyant, els explica un pla. Els moderns l'etiqueterien de sessió de coaching, envcara que no sé si el míster hi estaria d'acord.
Després, "pista que va el artista". Premís per omplir al gust l'horari buit fins a l'hora del sopar. També jo actiu pilot  automàtoc per no anar a llocs comúns, passejades amb bicicleta i estones d'oci. Uns han sortit, altres han quedat. Uns domit, altres jugat. Però tots, sense excepció, han guanyat aire, vida extra per encarar l'ocàs de l'Stage.
L'infiltrat.