Skip to main content
Destacats

Steve Kerr: “Michael Jordan ens feia millors a tots en cada entrenament”

L'entrenador dels Warriors va compartir la seva experiència en el món del bàsquet amb els jugadors del RCD Mallorca

Steve Kerr, guanyador en l'NBA de cinc anells com a jugador i quatre com a entrenador, va impartir una conferència als jugadors del primer equip del RCD Mallorca. Durant la xerrada va explicar la seva filosofia com a entrenador: “La meva filosofia com a entrenador es basa en dues coses: jugar amb alegria. Sempre ho reforço amb el meu equip, la importància de jugar amb aquesta alegria; mentre l'altra és la competitivitat. Intentem trobar l'equilibri. Stephen Curry és la imatge perfecta d'alegria i competitivitat. Quan ho veus jugar, ho veus amb un somriure, però també quan està a la banqueta”.

D'altra banda, el tècnic nord-americà també va parlar de la seva època com a jugador, on en moltes ocasions li va tocar ser suplent: “Vaig jugar 15 anys en l'NBA, i a vegades era suplent. Com a entrenador m'identifico molt amb els jugadors que no juguen tant. El més important que vaig descobrir sent suplent és que, quan ho dones tot al equip i als teus companys, et fas més valuós. L'èxit es torna més probable; és una paradoxa. És difícil: no jugues durant quatre o cinc partits, però has d'entendre que la teva energia i el teu rol en l'equip és crucial per a l'èxit”.

Steve Kerr va començar la seva carrera com a jugador en l'NBA als Phoenix Suns, on va estar una temporada. La seva època de major èxit va arribar de la mà dels Chicago Bulls de Michael Jordan, on va guanyar tres anells de manera consecutiva. Precisament durant la xerrada amb els jugadors del RCD Mallorca va detallar el que suposava compartir vestuari amb Michael Jordan: “Entrenar amb Michael Jordan era difícil, no era sempre fàcil. En cada entreno, ell marcava el nivell. Era molt intens. Havies de rendir en cada entreno, però sabies que estaves millorant cada vegada més i ell ens empenyia per a aconseguir-ho”.