Skip to main content
PRIMER EQUIP

Sergi: “aguantar la pressió ara és vital”

El tècnic assegura que li val guanyar en l'últim minut jugant malament

“Aguantar la pressió ara és vital. Qui no estigui capacitat per aguantar la pressió en tots els sentits no pot jugar al futbol. És una categoria complicada, queden cinc partits a casa i qui no estigui preparat per escoltar una xiulada o una protesta no pot jugar”. D'aquesta forma analitzava Sergi Barjuan, en roda de premsa, l'estat anímic dels seus jugadors en la prèvia al partit contra el Saragossa.

En aquest sentit, i vinculant-ho a les protestes de l'entorn, l'entrenador va reconèixer que “és obvi que ara mateix estem en descens, no queda més nassos que mirar la classificació. Per a això hem vingut aquí, per intentar girar la situació. L'única cosa que podem dir a l'afició és que lluitarem fins a l'últim moment i que ens agradaria que estiguessin al nostre costat. És normal que no estiguin satisfets i amb això hem d'explicar”.

Per revertir la situació, va comentar, “l'equip ha treballat molt dur aquesta setmana, tant a nivell físic com a mental. Tenim jugadors de qualitat i el nostre objectiu és que creen en ells mateixos. La clau és que ells sàpiguen que opcions tenen en el terreny de joc i que escullin la millor. Un jugador sempre pot ser millor quan creu en el mateix. Han de saber que poden donar-li a l'equip, quins són les seves limitacions i explotar les seves virtuts al màxim. Hem treballat en això”.

El català va assegurar que el mínim que se li ha d'exigir a l'equip és “ordre, treball, intensitat i lluita” ja que, en la seva opinió, “ara és complicat veure molt futbol en la categoria. Qui no demostri lliurament tampoc podrà jugar”. Així mateix va afirmar que, “a pesar que m'he trobat un grup excel·lent” no li ha donat temps a assimilar tots els conceptes que pretén inculcar-los, “és impossible, tenim jugadors molt bons però necessitem més temps per trobar l'ordre i els conceptes que volem”.

A preguntes dels mitjans va aprofundir en la qüestió i va assenyalar que vol aconseguir aquest ordre “i que la pilota no ens cremi”. No obstant això va puntualitzar que això no significa “que vulgui tenir la pilota tot el temps. Jo vull guanyar, aconseguir punts i em val un triomf de córner en l'últim minut jugant malament. En la segona la prioritat ara mateix és guanyar punts”.

Finalment, el tècnic va avisar del perill del rival, “amb el canvi d'entrenador assumeixen el rol de voler tenir el control de la pilota. Tenen jugadors a dalt que estan en un bon moment de forma i creen superioritats amb els dos interiors. Crec que és un equip que sap gestionar els partits però que també tenen punts febles i hem de saber com gestionar-los”.