PRIMER EQUIP

El RCD Mallorca cau davant el FC Barcelona en el Visit Mallorca Estadi (0-4)

Els vermells perden davant el FC Barcelona en el retorn de la Lliga després de l'aturada pel Covid-19

El futbol ha tornat al Visit Mallorca Estadi tres mesos després. A pesar que l'estadi estava buit, després de tot el viscut, ha tornat la il·lusió que la pilota tornés a rodar. En la gespa, el RCD Mallorca ha caigut en el Visit Mallorca Estadi davant el líder de la Lliga, el FC Barcelona (0-4). Els gols de Arturo Vidal, Braithwaite, Jordi Alba i Leo Messi han donat la victòria als visitants.

Després de l'aturada de tres mesos, Marc Pedraza ha entrat en l'onze titular en lloc de Baba, mentre que Joan Sastre ha substituït al lesionat Lumor al lateral esquerra. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de totes les persones mortes pel Covid-19.

La trobada ha iniciat amb un gol en el minut un del FC Barcelona. Arturo Vidal ha cabotejat un centre de Jordi Alba des de l'esquerra. Després del gol, el FC Barcelona ha continuat amb la possessió de la pilota i els acostaments més clars, però sense crear perill sobre la meta de Manolo Reina.

Amb el FC Barcelona ben plantat posicionalmente i sent dominador de la possessió de la pilota, els de Vicente Moreno han aguantat i realitzat bones triangulacions. En el minut 21, Kubo ha realitzat el primer tret a porta per als locals. Una gran contra portada per Dani Rodríguez i el propi Kubo que, després d'un bon xut del japonès, Ter Stegen ha enviat a córner.

A partir d'aquí, el RCD Mallorca ha pres la iniciativa. Bones combinacions en camp visitant però sense arribar a materialitzar cap ocasió. En el minut 30, des d'una falta en la frontal de l'àrea, Take Kubo ha disparat sec i per sota de la barrera, però el porter del FC Barcelona l'ha detingut.

En el minut 37, després de la pausa d'hidratació i després dels millors minuts del RCD Mallorca, Braithwaite ha anotat el segon gol del FC Barcelona. El jugador visitant ha aconseguit caçar un rebot dins de l'àrea i, després de revisió del VAR per possible mà prèvia, el gol ha pujat al marcador. Amb el segon gol visitant i sense cap ocasió més clara ha acabat la primera part.

Vicente Moreno ha realitzat dos canvis abans de l'inici de la segona meitat. Lago Júnior i Fran Gámez han entrat en lloc de Joan Sastre i Cucho Hernández. La segona part ha començat molt diferent a la primera. En aquest cas, ha estat Budimir el que ha tingut la primera ocasió. Un gran tret del croat des de la frontal que ha sortit prop del pal dret de Ter Stegen.

Els de Vicente Moreno han tingut els acostaments més clars a la porteria rival. En les botes de Kubo i Budimir han arribat les ocasions més perilloses per al RCD Mallorca. En el minut 59, Manolo Reina ha detingut una gran ocasió de Braithwaite que s'ha quedat només davant el meta local i que ha desviat a córner.

Minuts després, el 'FC Barcelona ha enviat la pilota al pal. Araujo ha rematat un centre de Messi, però la pilota s'ha estavellat a la fusta. En el minut 75, Pozo ha tingut una gran ocasió que, després d'un rebutgi d'un córner, ha sortit a la dreta de la porteria visitant.

Quatre minuts després, Jordi Alba ha anotat el tercer gol per al FC Barcelona. Una carrera en solitari del lateral visitant i una definició a la dreta de Manolo Reina. En el minut 86, Lago Júnior ha cercat la porteria de Ter Stegen amb un gran tret que no ha trobat porteria. En el temps de descompte Abdón ha rematat un gran centre de Salibur que ha passat molt prop de la porteria visitant.

En el 93, Leo Messi ha anotat el quart gol per als visitants. Una acció individual que, després de rebotar en Fran Gámez, ha entrat en la meta local. Amb el resultat de 0 a 4 s'ha arribat al final del partit.

RCD Mallorca: Reina, Pozo, Valjent, Raíllo, Sastre, Dani Rodríguez, Salva Sevilla, Pedraza, Kubo, Cucho,  Budimir

Suplents: Parera, Señé, Campos, Abdón, Lago Júnior, Baba, Gámez, Salibur, Trajkovski, Chavarría, Sedlar, Febas

FC Barcelona: Ter Stegen, S. Roberto, Piqué, Araújo, Jordi Alba, Sergio Busquets, De Jong, Arturo Vidal, Griezmann, Messi, Braithwaite

Suplents: Neto, Iñaki Peña, Semedo, Júnior, Umtiti, Monchu, Rakitic, Vidal, Riqui Puig, Collado, Luis Suárez y Ansu Fati

Gols: Arturo Vidal, 0-1 (1’); Braithwaite, 0-2 (37’); Jordi Alba, 0-3 (79’); Leo Messi, 0-4 (93’)