El RCD Mallorca és de Primera divisió

L'equip vermell tornarà a disputar la Lliga Santander sis anys després del descens a segona i després d'ascendir la temporada passada de segona divisió B. El conjunt que entrena Vicente Moreno torna per la porta gran després de superar al Deportivo de la Corunya per 3 gols a 0 en el partit de tornada i remuntar l'eliminatòria final contra el conjunt gallec, que arribava a Son Moix amb un avantatge de 2-0.

Són Moix es va vestir de gala i va registrar un ple absolut amb més de 21.210 mallorquinistes disposats a donar suport a l'equip per a aconseguir l'anhelada remuntada que retornaria a l'equip i a la ciutat a la primera divisió. Als 21 minuts de partit, Ante Budimir, deslligaria la bogeria de l'afició en obrir el marcador amb un bon tir des de la frontal de l'àrea amb la cama esquerra. El RCD Mallorca va sortir pel partit des del principi i aquest primer gol va posar una mica de tranquil·litat per a acabar la primera meitat.

En la segona part, va seguir el mateix guió. L'equip de Moreno necessitava un gol més per a forçar la pròrroga i aconseguir l'ascens. En el 62, Salva Sevilla seria el protagonista en executar a la perfecció un servei de falta i enviar la pilota al fons de la porteria defensada per Dani Giménez. Amb el 2-0, el RCD Mallorca s'assegurava la pròrroga, però el conjunt mallorquinista no es conformava i volia el tercer. El premi a la insistència arribaria als 82 minuts. Abdon Prats seria el protagonista amb un xut creuat des de fora de l'àrea impossible per a Giménez.

Amb el 3-0 el RCD Mallorca tornava a ser equip de primera sense necessitat de pròrroga. El RC Deportivo ho va intentar en els últims minuts. Quique va tenir el gol per als visitants, però Manolo Reina el va evitar amb una espectacular parada sota pals. Amb el final del partit, es va deslligar la bogeria a Son Moix, el RCD Mallorca tornava a primera sis anys després.

RCD Mallorca: Reina, Sastre (Xisco Campos, 86’), Raillo, Valjent, Estupiñán, Bava, Salva Sevilla, Dani Rodriguez, Aridai (Abdón, 51’), Lago Junior, Budimir (Àlex López, 83’).

Gols: 1-0, Budimir, 21'. 2-0, Salva Sevilla, 62’. 3-0, Abdon, 82’.