Skip to main content
Destacats

El futbol eina d'integració dels refugiats

La Fundació Reial Mallorca es suma al programa de Creu Roja Balears en la tasca que l'entitat du a terme en l'acollida de refugiats de diferents nacionalitats. Un dels objectius principals de l'equip de professionals que es dedica en cos i ànima per facilitar la integració i la cobertura de necessitats bàsiques de les persones nou vingudes que arriben a l'illa en condicions, molt sovint, alarmants, és l'adaptació social.

És en aquest sentit, amb l'entrega d'entrades perquè els usuaris del programa puguin assistir a l'Estadi per veure els partits del Real Mallorca, que el club i la Creu Roja han vist com sorprenentment el futbol és una de les activitats que més els il·lusiona i amb la que més poden sentir-se part de la societat que els acull. Provenguin del país que provenguin, venir a l'Estadi els ofereix una oportunitat social i d'oci que els allunya de la dramàtica realitat que lluiten per deixar enrere. El futbol i en aquest cas el Real Mallorca, es converteix en un pilar motivacional de tots ells, en una primera fase d'adaptació en la qual la Creu Roja els garanteix un context de seguretat fonamental per la seva integració posterior.

Precisament, des de Creu Roja s'agraeix la disposició del club i la Fundació no només en la facilitació d'entrades o l'entrega de material esportiu (com camisetes, sabates, xandalls, abrics, pilotes, ...) sinó en l'efecte que crea sobre les persones refugiades: "el futbol uneix cultures i fomenta valors d'interculturalitat".

La relació i implicació de la Fundació Reial Mallorca amb Creu Roja evoluciona també a aquest programa de protecció als refugiats amb l'objectiu de ser un recurs de suport pels que més ho necessiten.

A la imatge, Omar Lamin, de la Creu Roja Balears, recull les entrades pel partit d'aquesta jornada del Real Mallorca i el Rayo Vallecano i s'emporta també material esportiu pels més petits.