Skip to main content

1x11 Endimoniats: Núria Granados

En aquesta nova entrega del pòdcast parlem amb Núria Granados, biòloga, bioquímica i nutricionista del RCD Mallorca

En l'onzè episodi del pòdcast Endimoniats comptem amb Núria Granados, nutricionista del primer equip des de 2021. Amb el seu extens coneixement de la fisiologia humana, la nutricionista ajuda a aclarir i desmentir creences i mites comuns sobre l'alimentació i l'esport.

Amb el RCD Mallorca Sport Clinic com a escenari i el suport de NDL Pro-Health, Núria comparteix el que considera com el principi més important de la seva labor, la personalització. “Més enllà d'intoleràncies i al·lèrgies com ja coneixem, també importa el que a una persona li pugui caure bé”, explica la nutricionista: “Hi ha un vincul emocional amb els aliments, ho notem sobretot amb els jugadors de fora, quan els fem plats típics del seu país. Això produeix un benestar més enllà dels nutrients”.

En indagar en el seu treball amb el primer equip parla d'una intenció d'inculcar, informar i ajudar els jugadors a prendre hàbits alimentosos saludables. “La motivació ha de ser intrínseca”, insisteix Núria. Recorda també que la nutrició és un dels elements principals per a millorar la qualitat i esperança de vida, a més de ser un dels pilars per a una carrera esportiva més duradora.

Sobre les dificultats en la seva labor destaca que, per als esportistes professionals i per a la resta de la població, és trobar la manera de variar el menjar perquè sigui apetible. Explica que creences com els "menjars trampa" o que el menjar “ràpid” són pròpiament insalubres són part del problema, i defensa que amb ingredients de qualitat qualsevol plat pot ser saludable.

A més, anima que l'alimentació s'entengui com un procés basat en les necessitats físiques i personals que poden variar dia a dia i que no poden ser planejats amb antelació en un horari inamovible.