Skip to main content

Estadi Mallorca Son Moix

NUESTRO ESTADIO

Image

L’Estadi de Son Moix és un recinte esportiu situat a la ciutat de Palma construït amb motiu de la celebració de la Universiada 1999 a Palma. És l’estadi és on disputa els partits el RCD Mallorca des de l’any 1999, ja que el club té un acord amb l’ajuntament de la ciutat per a la seva explotació amb finalitats esportives per un període de 50 anys. L’estadi està situat en el Camí dels reis s/n

Té capacitat per 23.142 espectadors i té unes dimensions de 105 x 68 metres. L’estadi disposa de 2000 focus de llums, zona de premsa de 150 metres quadrats i capacitat per albergar uns 300 periodistes. La zona d’aparcaments disposa d’1.500 m² per a unitats mòbils de televisió, 40 places per a premsa i 2700 per a públic en general.

A l’agost de 1999 el RCD Mallorca estrenava el seu nou estadi, Son Moix, que substituïa el vell Lluís Sitjar, inaugurat el 1945 . El nou feu mallorquinista es situa en el Camí dels Reis a La Vileta, Palma de Mallorca (Balears) i amb una capacitat superior a la qual oferia l’antic estadi.

 

 

Gràcies al conveni signat amb l’Ajuntament de Palma el 15 de desembre de 1.997, el RCD Mallorca es va assegurar l’ús amb caràcter exclusiu de l’estadi que es va construir amb motiu de la celebració de la Universíada Palma ’99.

Image

Des de 2004 i amb un contracte en vigència fins a juny de 2010, el recinte del RCD Mallorca passa a anomenar-se ONO Estadi degut a un acord publicitari amb l’empresa de telefonia. Ubicat al costat del polígon industrial de Ca’n Valero, a uns tres quilòmetres del centre de Palma, consta de quatre tribunes –sol, coberta, fons nord i fons sud- amb capacitat per a 24.262 espectadors i tots els serveis necessaris que el converteixen en una instal•lació comparable a les més modernes d’Europa.

L’estadi disposa d’una il•luminació de 2.000 llums i una zona de premsa amb una superfície de 1.500 m2 amb capacitat per a 300 periodistes. Aquesta zona comprèn, a més dels pupitres de premsa i les cabines de ràdio i TV a la pròpia tribuna coberta d’una zona mixta de 260 m2 per on els professionals dels mitjans de comunicació poden entrevistar els protagonistes una vegada finalitzats els partits; una zona de feina; una sala d’ús exclusiu per a fotògrafs i una àmplia sala de premsa que pot albergar 20 càmeres de televisió, 50 emissores de ràdio i més de 150 periodistes.

La zona d’estacionament de l’estadi disposa així mateix de 150 m2 per a unitats mòbils de televisió; 40 places per a la premsa i 2.700 places per a públic en general. Des de la temporada 2001-02 es disposa de llotja VIP, amb capacitat per a 390 persones i també es compta amb el ‘Mallorcafé’, cafeteria oberta tota la setmana que és el centre de reunió d’aficionats, jugadors i mallorquinistes en general. De fet, el primer equip dina en aquest lloc abans d’iniciar les concentracions dels partits.

Image

L’actual Estadi disposa també d’una botiga oficial del RCD Mallorca on poden trobar-se des de les equipaciones de la temporada, roba esportiva o els millors detalls per a tots els públics.

L’estadi mallorquinista és la seu del RCD Mallorca però a més, ho és també dels veterans del RCD Mallorca i de la Fundació Reial Mallorca; entitat fundada el març de 2002 i amb la tasca de ser l’ànima social del Club.

Especialment durant els mesos d’inactivitat de la competició, l’Estadi ha estat escenari d’esdeveniments no estrictament futbolístics i per exemple, s’ha convertit en plató per a rodatge de spots publicitaris per a multinacionals, com va ocórrer mesos abans de la Eurocopa d’Àustria i Suïssa el 2008. Per a aquest mateix esdeveniment, la Selecció de futbol alemanya va voler entrenar-se en la nostra illa i va triar l’estadi del RCD Mallorca per a dur a terme la seva preparació.

Inauguració: Juny 1999

Dimensions del camp: 107m / 69m

Capacitat: 24.262 espectadors

 

Trajecte: Clic aquí

Visita guiada a l'estadi: Clic aquí