MLL / El Club / / Ciutat Esportiva

Ciutat Esportiva

Després de gairebé 85 anys d’història el RCD Mallorca va disposar d’uns terrenys propis on efectuar els entrenaments diaris, la Ciutat Esportiva Antonio Asensio. Aquest recinte situat a la carretera de Sóller (Mallorca, Balears) s’ha convertit en el lloc de feina de molts professionals del futbol des dels del primer equip fins als equips filials.

Des d’agost de 1998, els jugadors del primer i el segon equip, així com la resta d’equips filials, realitzen els seus exercicis preparatoris en els terrenys de Son Bibiloni, una finca situada en el terme municipal de Palma, en el quilòmetre 8 de la carretera que condueix a Sóller.

La Ciutat Esportiva no ha fet més que créixer des de la seva inauguració i aquest fet ha propiciat que a més de ser el lloc habitual d’entrenament, sigui així mateix la seu on els equips filials disputen les seves respectives cites futbolístiques. Durant l’estiu de 2006 es construïa una graderia amb capacitat per a unes 1200 persones per a poder presenciar els partits del futbol base que des de la campanya 2007/08 canviaven l’estadi Lluís Sitjar per la Ciutat Esportiva Antonio Asensio com estadi. Al marge de la construcció d’aquesta graderia, progressivament s’han anat incorporant nous terrenys de joc amb diferents tipus d’herba. Així, compten amb quatre camps de gespa natural i un d’artificial. De fet, la Ciutat Esportiva pot presumir de mantenir-se entre les millors instal•lacions futbolístiques d’Europa pel gran nombre de prestacions que presenta per a futbolistes, cos tècnic, treballadors, mitjans de comunicació o aficionats en general.

Les instal•lacions disposen des de la seva creació el 1998, de quatre camps de futbol reglamentaris d’herba natural, de 7.140 metres quadrats cadascun a més de quatre parcel•les, de 665 metres quadrats cadascuna, per a entrenaments de porters. A principis de 2009 s’observava la necessitat d’incorporar un terreny d’entrenament amb gespa artificial i actualment ja es compta amb ell. Les instal•lacions es complementen amb fins a nou vestuaris, quatre d’ells situats sota la graderia. Aquests vestuaris es caracteritzen per ser amplis i moderns. Dintre del vestuari principal es troben també un complet gimnàs –utilitzat també pel filial mallorquinista-, piscina terapèutica climatitzada, hidromassatges o sauna. Per als set equips restants, Son Bibiloni ofereix a més d’uns vestuaris molt moderns, un altre gimnàs per a la resta d’equips de futbol base i una infermeria; a més de la què ja existia per al primer equip.

Juntament amb les oficines i els vestuaris principals se situa també la sala de premsa; un lloc freqüentat pels propis futbolistes quan realitzen sessió de vídeo i pels professionals dels mitjans de comunicació ja que diàriament s’ofereix una roda de premsa. En aquest emplaçament trobem les condicions necessàries perquè més de cinquanta periodistes puguin treballar amb total comoditat ja que existeixen connexions d’àudio per a ràdios i televisions.

Després de la primera ampliació consistent en la graderia i els successius camps d’entrenament, així com una zona d’aparcament per a més de 700 vehicles i diverses naus per a guardar el material; la segona fase d’aquesta ampliació preveu una residència per a futbolistes amb capacitat per a uns 28 joves que hagin de traslladar-se a la illa per a prosperar en el món del futbol o un camp d’arena per a la recuperació dels jugadors. Amb aquestes reformes, el RCD Mallorca se situa entre els millors equips de Primera Divisió.

Aquesta afirmació és un fet constatat en tot el continent ja que en multitud d’ocasions, equips com el Inter de Milà, el Sevilla FC o la Selecció Alemanya de futbol han volgut dur a terme els seus entrenaments a les instal•lacions de la carretera de Sóller. A més, aquest recinte ha estat l’emplaçament triat per a disputar tornejos de futbol base de gran envergadura com pot ser el ‘Futbol-in’ que congrega els millors equips d’Europa de la categoria aleví.

I és que l’objectiu de tant esforç no és altre que el d’assolir les òptimes condicions perquè els jugadors –professionals o en camí de ser-ho- vegin cobertes totes les seves necessitats perquè només hagin de preocupar-se de fer gran i forta la pedrera del RCD Mallorca.

Dimensions: 7.140 m2 (105 x 68)

Àrees d’entrenament (5): 665,38 m2

Club social: 331,34 m2

Sala de premsa: 40,8 m2

Vestuaris professionals: 516,84 m2

Vestuaris equips filials: 400 m2

Trajecte: Clic aquí

MLL / Agenda Semanal

05 DES

10:30 Son Bibiloni

Entrenament

Entrenament obert als mitjans de comunicació els 15 primers minuts.

06 DES

10:30 Son Bibiloni

Entrenament

Entrenament a porta tancada.

07 DES

10:00 Son Bibiloni

Entrenament

Entrenament a porta tancada.

07 DES

18:00 Inca

Partit d'entrenament

Partit d'entrenament vs CE Constància

08 DES

10:30 Son Bibiloni

Entrenament

Entrenament obert als mitjans de comunicació els 15 primers minuts.

09 DES

10:30 Son Bibiloni

Entrenament

Entrenament a porta tancada.

10 DES

17:00 Son Bibiloni

Partit d'entrenament

Partit d'entrenament vs Mainz 05

Veure agenda

MLL / Síguenos en Twitter